MATTIAS GADD FOTO
PRIVATPERSONER
Varmt välkommen! Vad roligt att du tagit dig tid att besöka min sida! Jag erbjuder lite olika typer av fotograferingar till privatpersoner. Kika runt och se om du hittar något som passar dig, annars hör du av dig så löser vi ett bra upplägg tillsammans.

PRIVATPERSONER

Jag vill att det ska vara en trevlig upplevelse att anlita mig. Inget krångel helt enkelt! Jag får ofta höra att jag är noggrann, tillmötesgående och att jag har ett 100%-igt kundfokus. Du får använda bilderna precis hur mycket du vill för privat bruk och till obegränsat antal utskrifter. Med privat bruk avses familj- och vänkretsen.

MINNEN SUDDAS UT MED TIDEN, BILDER ÄR EN INVESTERING FÖR LIVET

Jag kommer inte övertala dig att anlita just mig. Du känner om jag är rätt för dig, eller inte

DEBITERING AVSER

KONSULTATION
Att samtala och gå igenom önskemål och tankar tar tid. Inte sällan sker flertalet telefonsamtal, mail, möten mm innan det blivit dags för själva fotograferingen.
FOTOGRAFERING
Själva "knapptryckningen": Innefattar all tid som hör till fotograferingen samt förberedelsetid, planering, rekognosering och restid. Tidsåtgången varierar från 45 minuter till X antal timmar, beroende på uppdrag.
URVAL AV BILDER
Ett tidskrävande moment. Som fotograf behöver du gå igenom stora mängder och välja ut de bästa bilderna åt kunden. Vid större jobb hanteras hundratals bilder och ibland även tusentals.
BILDBEHANDLING
Också ett tidskrävande moment. Här läggs väldigt mycket tid ned på mitt personliga bilduttryck, vilket förhoppningsvis är en stor del av varför du valt att anlita mig??
BILDHANTERING
Innefattar all tid som hör till bildhantering, exempelvis bildimport, bildurval, rawfilskonvertering, bildbehandling (såsom färgbalans, vit- och svartpunkt, kontrast, skärpning), anpassning av profiler, metadata och taggning.
TRANSPORT / REKA PLATS
Transport till och från platsen där fotograferingen sker görs väldigt ofta med bil. Hittills har det aldrig skett att ett uppdrag bokats in precis utanför min dörr. En fotografering innebär även att kolla in vilka miljöer och vilket ljus som är bäst att fotografera i. Ibland sker detta många timmar/dagar innan fototillfället
ÖVERFÖRING OCH BACKUP
Efter fotograferingen är det viktigt att direkt efter avslutat fotouppdrag överför allt råmaterial till en hårddisk. I detta moment skapas även säkerhetskopior.
PERSONLIG BILDSTIL
När du som kund anlitar mig ger du mig automatisk ditt godkännande att du gjorts införstådd med vilken typ av bildstil jag förmedlar genom att ha tittat igenom min hemsida och mina sociala medier innan bokning. Jag som fotograf gör en konstnärlig tolkning av det jag fotograferar och min subjektiva bedömning angående bildbehandling gäller före kundens önskemål. Vissa bilder redigerar jag knappt överhuvud taget, andra får en mer omfattande bildbehandling.
EXPORTERING
När alla bilder är färdiga sorterar jag ut alla bra bilder och exporterar dem till ett lösenordsskyddat urvalsgalleri (som skapas för varje enskild kund).
LEVERANS
Slutligen ser jag till att du som kund får dina bilder i hög- och lågupplösta format (ej RAW - se FAQ). Varje enskild bild optimeras för både webb och utskrift. Ännu ett tidskrävande moment. Leverans innefattar även all tid som rör kopior, eventuella efterbeställningar samt lagring av materialet.

Nedan visas priserna på några av de vanligaste uppläggen. Kontakta mig om du har andra önskemål

UPPDATERAS INOM KORT

Total: