Mattias Gadd
Vem är personen bakom kameran?
Jag är en fotograf och livsnjutare som, vid sidan av mitt jobb, älskar att föreviga livet genom kameran. Mitt intresse för fotografering startade för några år sedan, i samband med att jag anmälde mig till en naturfotokurs. Det var också då jag köpte min första systemkamera.

Något som är viktigt för mig är att fånga dagen. Inte sällan ger jag mig iväg helt själv och vandrar omkring i timmar mot både okända och kända mål. Jag tycker också om att fortbilda mig. Hittills har jag bl.a. gått kurser i bildbehandling, studio- och porträttfoto för att nämna några stycken.

Några saker alla inte känner till om mig

Drönarkörkort och fotoutbildning

I januari-21 utbildade jag mig till fjärrpilot för drönare och 2022 blev jag antagen till Sörängens fotoutbildning (foto distans 50 % 2022), vilket i korthet inneburit att jag studerat foto vid sidan av mitt ordinarie jobb.

Andra utbildningar

Genom min livsresa har jag även hunnit med att bo i London, där jag studerade musik. Jag har också några års studier inom områden som pedagogik, fritidsledarskap, specialpedagogik och projekt- och handledning.

Min yrkesroll

I mer än 20 års tid har jag arbetat som pedagog inom skolans värld, många år som musiklärare och som mentor. Numera arbetar jag dock med elever i grundskolan 7-9 och som befinner sig inom NPF-spektrat.

"Dålig" humor

Något jag gjort mig "känd" för i min omgivning är min (enligt mig själv), utomordentligt briljanta humor. Jag älskar att skratta och att få andra att må bra och även om det finns de som suckar och stönar över min humor, slutar det oftast med att dessa personer själva börjar dra ”dåliga” skämt.

Jag tycker om att prata

Som rubriken säger har jag inga problem att prata gärna och mycket (självklart inte när jag är professionellt involverad i jobb eller uppdrag), men tiden däremellan händer det att munturbinen går för fulla muggar, gärna i kombination med mitt positiva sinne och min nämna humor.

Vill sällan vara med på bild

Jag älskar att fotografera och att omge mig med människor i olika slags situationer. Vad jag inte älskar däremot är att själv bli fotograferad. Jag vet, det låter galet och jag jobbar på att bli bättre på det eftersom jag såklart inte vill utsätta mina kunder för något jag själv inte skulle vilja göra.

Wilmastiftelsens webbmaster

Förutom att ha designat min egen hemsida är jag även webbmaster åt Wilmastiftelsen, en stiftelse som instiftades efter att min bror med familj förlorade två döttrar på mindre än 1 1/2 år. Detta påverkade mig starkt och om jag kan hjälpa till på något sätt vill jag gärna göra det (www.wilmastiftelsen.se)

Övernattat på en kyrkogård

När jag var yngre (mycket yngre), var jag med i ett spöksällskap, ja, jag hör hur det låter. Hur eller hur fick vi den "briljanta" idén att tälta på en kyrkogård och hoppades på att få se något övernaturligt. Jag måste dock göra er besvikna, vi såg ingenting annat än oss själva, som darrade av rädsla för... ingenting.

Druckit öl med Toto

För mina vänner är det ingen hemlighet att Toto är mina stora favoriter. Jag har, förutom att ha sett dem live ett 15-tal gånger, även stött på dem vid ett flertal gånger. Bl.a. bjöd de mig på öl efter en konsert och vid ett annat tillfälle åt jag frukost bredvid dem. Hela bandet är galet trevliga OCH ödmjuka.
Total: