FOTOKURSER FÖR NYBÖRJARE
Ett välbeprövat sätt att lära sig är att gå en privatkurs där du som deltagare står i fokus.

TRYGGHET
Med mer än 20 års erfarenhet av att undervisa kan du känna dig helt trygg i att jag vet hur man skräddarsyr lärorika och roliga lektioner. Hos mig får du dessutom alltid mer än det du betalar för.

KUNSKAP
Du kanske vill ha hjälp med att komma igång med din systemkamera? Eller så kanske du vill lära dig naturfotografering eller kanske bildbehandling i Adobe Photoshop/Lightroom?

SMÅ GRUPPER
För att du ska få ut så mycket som möjligt är maxtalet 3 deltagare per kurstillfälle. Du får ta del av mina bästa tips och trix och lära dig sådant som normalt sett kan ta lång tid att upptäcka på egen hand.
I nuläget erbjuder jag följande kurser:
  • Naturfoto tidig morgon
  • Skräddarsydd privatkurs
  • Naturfoto + bildbehandling
  • Adobe Lightroom/Photoshop

SIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD OCH YTTERLIGARE INFO PUBLICERAS INOM KORT. BOKNINGAR TAS EJ EMOT INNAN SIDAN ÄR FÄRDIG

Mattias Gadd Foto

Naturfoto tidig morgon

Blue hour/Golden hour = Magiskt
Oavsett årstid är känslan att möta morgonens ljus bland det bästa som går att uppleva, inte minst vad gäller foto och dess möjligheter att skapa uttrycksfulla bilder. Vi transporterar oss till förutbestämd naturplats. Kursen startar när det fortfarande är mörkt ute och vi förbereder oss med att prata lite om fototeknik samt andra konkreta tips, i väntan på det fantastiska morgonljuset.

Visst låter det som en underbar start på dagen? Det är det! Ta med systemkamera med instruktionsbok, stativ, kläder efter väder samt eventuella objektivfilter.

Jag utgår från Örebro och beroende på var du bor åker du med mig, annars möts vi upp på förutbestämd plats. 4 mil tur och retur ingår i priset, därefter 40 SEK per påbörjad mil.

Tid = Minst fyra timmar.
Avgift: Uppdateras inom kort.

Mattias Gadd Foto

Bildbehandling i Adobe Photoshop/Lightroom

Bildbehandling som "lyfter" dina bilder
I denna kurs får du bl.a. lära dig hur man importerar och exporterar bilder, olika bildformat, färgnyanser, skärpa, virtuella kopior, lager, kurvor, plugins, kloning, ICC-profiler, meny-navigering, borttagning av objekt, brusreducering, samt annat smått och gott som får dina bilder ”att lyfta”.

Vi går igenom det du behöver veta för att komma igång med bildbehandling på egen hand. Själva arbetsflödet löper från import till färdig bild och kursen går att boka året om.

Plats: Centrala Örebro. Jag använder mig av två 27-tums bildskärmar, varav en är en BenQ hårdvarukalibrerad, speciellt anpassad för just bildbehandling. Du får även prova på arbetsflöde med Wacom ritplatta.

Tid = Minst fyra timmar.
Avgift: Uppdateras inom kort.

Mattias Gadd Foto

Naturfoto + Bildbehandling

En bra kombination helt enkelt
I denna kurs blandar vi grundläggande teori med praktisk fotografering. Vi börjar dagen med en grundläggande kurs i naturfotografering och avslutar med bildbehandling i Photoshop/Lightroom. Kort uttryckt går vi igenom några av de bästa bilderna från dagen och gör dem bättre.

Vi transporterar oss till förutbestämd naturplats och går igenom grundläggande funktioner som vitbalans, ISO, bländare samt hur man fotograferar med olika slutartider. Vi går även igenom några olika kompositionstekniker, ND-filter och annat som gör dig till en bättre fotograf. Du behöver systemkamera med instruktionsbok, stativ, kläder efter väder samt eventuella objektivfilter.

Jag utgår från Örebro och beroende på var du bor åker du med mig, annars möts vi upp på förutbestämd plats. 4 mil tur och retur ingår i priset, därefter 40 SEK per påbörjad mil.

Tid = Minst fyra timmar.
Avgift: Uppdateras inom kort.

Mattias Gadd Foto

Skräddarsydd privatkurs

Kul, lärorikt och risk (chans) för mersmak
Vill du ha hjälp med att komma igång med din nya kamera och få lite praktiska tips kring fotografering överlag? Eller så kanske du hellre vill lära dig något helt annat som t.ex. att få lite tips och trix kring drönarflygning, innan du eventuellt bestämmer dig för att köpa en själv?

Oavsett vilket, skräddarsyr jag ett toppenbra upplägg som passar din kunskapsnivå. Upplägget beror helt och hållet på vad du önskar uppnå efter kursen men du kan vara helt säker på att jag gör mitt bästa för att skräddarsy ett upplägg som gör dig nöjd (och fotoklokare)

Tid = Minst fyra timmar.
Avgift: Uppdateras inom kort.

ANMÄLAN

FOTOKURSER

[booked-calendar calendar=299]

Total: