VARMT VÄLKOMMEN
FÖRETAG
Då uppdragsfotografering varierar stort och kan handla om allt från personalporträtt till att fota miljö, publicerar jag inte några färdiga paket på sidan. Du som kund börjar med att skicka en förfrågan där du beskriver vad du tror att jag kan hjälpa dig med, därefter återkommer jag med ett prisförslag. Fakturering sker genom Cool Company.

FÖRETAG

Jag vill att det ska vara en trevlig upplevelse att anlita mig. Inget krångel helt enkelt! 

För att göra det smidigt för dig som kund har jag alltid ett fast överenskommet pris per högupplöst bild, där allt ingår. Detta innebär att företaget får använda alla bilder jag levererar så ofta och så mycket ni vill under avtalad tidsperiod. Grundpriset för själva fotograferingen är 1 200 kr per timme (exkl. moms). Att jag är trevlig, hängiven, tillmötesgående samt har ett 100%-igt kundfokus, det bjuder jag på!

KONTAKTA MIG FÖR PERSONLIG OFFERT
Påslag debiteras om mina bilder ska användas i annonser, tryck, tidningar och/eller andra typer av medier (även tredje part).

Önskar du ett kombinerat upplägg (porträtt + interiör + produkt t.ex.), skräddarsyr jag gärna ett upplägg

DEBITERING AVSER

KONSULTATION
Att samtala och gå igenom önskemål och tankar tar tid. Inte sällan sker flertalet telefonsamtal, mail, möten mm innan det blivit dags för själva fotograferingen.
FOTOGRAFERING
Själva "knapptryckningen": Innefattar all tid som hör till fotograferingen samt förberedelsetid, planering, rekognosering och restid. Tidsåtgången varierar från 45 minuter till X antal timmar, beroende på uppdrag.
URVAL AV BILDER
Ett tidskrävande moment. Som fotograf behöver du gå igenom stora mängder och välja ut de bästa bilderna åt kunden. Vid större jobb hanteras hundratals bilder och ibland även tusentals.
BILDBEHANDLING
Också ett tidskrävande moment. Här läggs väldigt mycket tid ned på mitt personliga bilduttryck, vilket förhoppningsvis är en stor del av varför du valt att anlita mig??
BILDHANTERING
Innefattar all tid som hör till bildhantering, exempelvis bildimport, bildurval, rawfilskonvertering, bildbehandling (såsom färgbalans, vit- och svartpunkt, kontrast, skärpning), anpassning av profiler, metadata och taggning.
TRANSPORT / REKA PLATS
Transport till och från platsen där fotograferingen sker görs väldigt ofta med bil. Hittills har det aldrig skett att ett uppdrag bokats in precis utanför min dörr. En fotografering innebär även att kolla in vilka miljöer och vilket ljus som är bäst att fotografera i. Ibland sker detta många timmar/dagar innan fototillfället
ÖVERFÖRING OCH BACKUP
Efter fotograferingen är det viktigt att direkt efter avslutat fotouppdrag överför allt råmaterial till en hårddisk. I detta moment skapas även säkerhetskopior.
PERSONLIG BILDSTIL
När du som kund anlitar mig ger du mig automatisk ditt godkännande att du gjorts införstådd med vilken typ av bildstil jag förmedlar genom att ha tittat igenom min hemsida och mina sociala medier innan bokning. Jag som fotograf gör en konstnärlig tolkning av det jag fotograferar och min subjektiva bedömning angående bildbehandling gäller före kundens önskemål. Vissa bilder redigerar jag knappt överhuvud taget, andra får en mer omfattande bildbehandling.
EXPORTERING
När alla bilder är färdiga sorterar jag ut alla bra bilder och exporterar dem till ett lösenordsskyddat urvalsgalleri (som skapas för varje enskild kund).
LEVERANS
Slutligen ser jag till att du som kund får dina bilder i hög- och lågupplösta format (ej RAW - se FAQ). Varje enskild bild optimeras för både webb och utskrift. Ännu ett tidskrävande moment. Leverans innefattar även all tid som rör kopior, eventuella efterbeställningar samt lagring av materialet.
Total: